به گزارش شهرآرانیوز، آیین اختتامیه سیوششمین مسابقات ملی قرآن کریم ویژه خانوادههای معزز شهدا و ایثارگران، ظهر امروز (دوشنبه ۲۹ بهمن ۱۴۰۳) با حضور آیتالله سیداحمد علمالهدی عضو مجلس خبرگان رهبری، حجتالاسلام سیّد رمضان موسویمقدم نماینده ولیفقیه در بنیاد شهید و امور ایثارگران، سردار یعقوب سلیمانی معاون فرهنگی بنیاد شهید، صدیقه خدیوی مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران خراسان رضوی و جمعی از مسئولان فرهنگی و مدیران تشکلهای مردمنهاد قرآنی در تالار همایشهای آستان قدس رضوی برگزار شد.
در این دوره از مسابقات، بیش از ۷ هزار نفر در رشتههای حفظ پنج جزء، ۱۰ جزء، ۲۰ جزء، حفظ کامل، قرائت، تحقیق، ترجمه و تفسیر شرکت کردند که ۴۹۰ نفر با ورود به مرحله کشوری با یکدیگر به رقابت پرداختند. در نهایت، ۲۱ نفر نیز در ۸ زمینه رقابتی این مسابقه به عنوان نفرات برتر معرفی شدند.
نماینده ولیفقیه در بنیاد شهید و امور ایثارگران در ابتدای این مراسم با تأکید بر ضرورت انس بیشتر خانوادههای شهدا با قرآن کریم اظهار کرد: آموزههای قرآن کریم، بهترین نسخه برای درمان چالشهای کنونی جامعه است. قرآن همان کتاب سعادتبخشی است که در همه امور میتوان از آن الگو گرفت و دامنه تأثیرگذاری آن از مشکلات زناشویی برای همسران گرفته تا حل مشکلات اجتماعی، آسیبهای اجتماعی و حتی راهبردی تقابل با دشمن در میدان نبرد گسترده شده است.
وی افزود: این اعجاز کلام و منطق قرآن کریم است و بر همین اساس، مداومت بر تلاوت قرآن کریم، رویه پسندیده و حسنهای است که برکات بیپایانی در زندگی فردی و اجتماعی هر یک از ما خواهد داشت. با این حال، تقویت انس با کلام الهی، امری است فراتر از مداومت بر تلاوت و اگر قرار است منطق قرآن بر زندگی حاکم و در زیست دنیایی ما جریان پیدا کند، نیاز به تدبر، تفسیر و صفای نفس بیشتر دارد.
حجتالاسلام موسویمقدم با اشاره به فرازهایی از وصیتنامههای شهدا در تعظیم معارف قرآنی خاطرنشان کرد: خانوادههای شهدا پرچمداران تبیین و ترویج گفتمان انقلاب اسلامی در جامعه هستند و برای تأمین اندیشهای که بتواند پیشران این کار فرهنگی باشد، بهترین مرجع ما قرآن کریم است. به همین دلیل هم میگوییم که مسابقات قرآن کریم ویژه خانوادههای شهدا در مشهدالرضا(ع) میتواند سرآغاز فصل جدیدی از این الگوگیری فرهنگی باشد؛ زیرا در این شهر مقدس، ثقلین نمود عینی پیدا میکند و فقط اینجاست که قرآن کریم با عترت کنارهم جمع میشوند.
در ادامه این مراسم، معاون فرهنگی بنیاد شهید و امور ایثارگران نیز با بیان اینکه استقبال خانوادههای معظم شهدا از مسابقات قرآن کریم در سالهای اخیر بیشتر شده است، تصریح کرد: ما در عصری زندگی میکنیم که رسانهها متمرکز بر ترویج تفکرات ماتریالیستی هستند و در همه شبکههای اجتماعی، سبک زندگی مادیگرایانه و دنیایی در محور هر مطلب و محتوا قرار دارد. با این حال و در شرایطی که میلیاردها دلار بودجه برای هجمه فرهنگی و تبلیغ علیه معارف قرآن و اهلبیت(ع) هزینه میشود، خانواده شهدا و ایثارگران در ایران اسلامی هر سال اقبال بیشتری به برنامههای قرآنی دارند و نمونه بارز آن در برگزاری باشکوه این مسابقات در مشهدالرضا(ع) مشهود است.
وی تأکید کرد: در سال ۱۴۰۲ بیش از پنج هزار نفر در مسابقات ملی قرآن کریم شرکت کردند که این عدد در سال جاری، به ۷ هزار شرکتکننده افزایش یافته است. به طور کلی نیز در رویدادهای قرآنی شاهد افزایش ۳۵ درصدی نقشآفرینی خانوادههای شهدا و ایثارگران هستیم که نویدبخش فرهنگسازی و تعالی معرفتی این قشر گرانقدر است.